Dikkat!
Coğrafya Hocam Web Sitesi Açılmıştır. Sizleri de bu muhteşem Coğrafya sitesine bekliyoruz. Online sorular, konu anlatımları, MEB ders kitabı etkinlikler ve çoktan seçmeli soruların cevapları ve daha neler neler...

Coğrafya Hocam
Siteye gitmek için bağlantıya tıklayınız

2012-2013 MEVLANA ÜNİVERSİTESİ FORMASYON DUYURUSU


PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ DUYURUSU

13/09/2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında; Yükseköğretim kurumları bünyesinde mezun durumda olan öğrenciler için yürütülen pedagojik formasyon sertifika programlarına ilişkin alınan karar gereği, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Üniversitemize 200 kişilik kontenjan ayrılmıştır.
Üniversitemiz henüz mezun vermediği için 200 kişilik kontenjanın tamamı diğer üniversite mezunlarına ayrılmıştır.

BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuran adayların Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı kararında yer alan tüm alanlarda kaynak olarak gösterilen programlardan mezun olmaları gerekmektedir. Bu kararnamede gösterilen programlardan mezun olan tüm adaylar başvuru yapabilirler.
Bu alanlara göre başvuran adayların toplam başvuru içerisindeki yüzdelik oranına göre alanların kontenjanı belirlenecektir.
Alanlara ayrılacak kontenjanın %40`ı ilgili YÖK kararı doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu atamaya esas olan "Rehber Öğretmen, Okul Öncesi, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, imam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Teknoloji ve Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği, Görsel Sanatlar/Resim, Müzik, Matematik"  alanları mezunlarına ayrılacaktır.
İlgili YÖK yazısı için tıklayınız.
Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı kararı için tıklayınız.
Müracaat eden adayların mezun oldukları programların Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 80 sayılı kararnameye ilişkin çizelgede yer alan programlara uygunluğu kendi sorumlulukları altındadır.

KAYIT TAKVİMİ

Ön Başvuru : 20/09/2012 - 30/09/2012 saat 24:00
Sonuç İlanları : 02/10/2012
Kesin Kayıtlar : 02/10/2012 – 06/10/2012 saat 12:00 (Asıl Liste)
Yedek Kayıtlar : 08/10/2012 – 13/10/2012 saat 12:00 (Yedek Liste)
Kontenjanların dolmaması durumda ek kayıt çağrısı yapılarak tüm kontenjanlar dolana kadar kayıt alımına devam edilecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:
Ön kayıt işlemleri internet üzerinden başvuru formu doldurularak yapılacaktır.
Ön kayıt ücreti olarak 50 TL’nin "pedagojik formasyon önkayıt ücreti" açıklaması ile aşağıda detayları verilmiş olan banka hesaplarına yatırılması ve ödeme dekontunun başvuru formu doldurulurken taranarak sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

BANKA ADI : Bank Asya
IBAN : TR 3700 2080 0009 0099 9000 0001

BANKA ADI : Garanti Bankası
IBAN : TR 1400 0620 0079 0000 0629 9094
Başvuru sırasında adayların 100’lük sistemde mezuniyet notunu gösterir transkript ve diploma fotokopilerini tarayarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
Başvuru formundaki bilgiler ile sisteme yüklenen belgeler arasında farklılık bulunması durumunda aday kayıt hakkını kaybeder.
Ön kayıt ücreti yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
Ön kayıt ücreti adaylara daha sonra iade edilmeyecektir.
Posta, e-posta ve faks ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başvuruların değerlendirilmesinde adayların 100’lük sistemdeki transkript notları esas alınacaktır. Transkriptte 4’lük not sistemi bulunması durumunda üniversitemizce herhangi bir dönüşüm işlemi yapılmayacak olup adayın mezun olduğu üniversiteden alacağı 100’lük sistemdeki mezuniyet notunu gösterir belge talep edilecektir.
Başvuran adayların branşlara göre belirlenen kontenjanlara yerleştirilmesinde 100’lük notlara göre büyükten küçüğe doğru sıralama yapılarak asil liste mevsem.mevlana.edu.tr adresinde yayınlanacaktır. Web sitesinde yapılacak duyuru dışında ayrıca herhangi bir yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
Aynı nota sahip adayların yerleştirilmesinde başvuru tarih ve saat önceliği dikkate alınacaktır.
KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt sırasında aşağıdaki belgelerin eksiksiz getirilmesi gerekmektedir. Eksik belge ile kayıt yapılmayacaktır.
Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,
Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi onaylı örneği/aslı
1 adet fotoğraf
Resmi transkrip belgesinin aslı.
Transkript 4’lük sistemde ise mezun olduğu üniversiteden alınmış 100’lük sistemdeki not karşılığını gösterir belgenin aslı.
Ödeme dekontu
ÜCRETLENDİRME

Program ücreti 7.000 TL’dir (KDV Dahil).

Peşin ödemelerde %5 indirim uygulanır.
Bankasya, World, Bonus, Maximum ve Axes kredi kartlarına 10 taksit yapılacaktır.
Kesin kayıt işlemi yapıldıktan sonra dersler başlamadan once her ne sebeple olursa olsun kayıt sildiren öğrencilerden ödedikleri ücretin %10’u kesilerek iade yapılır.


0 yorum :

Yorum Gönder

Küfür, hakaret, aşağılama vs gibi olumsuz davranışlardan sorumlu değiliz. Yapılan yorumlar yorumu yapan kişiyi/kişileri bağlar. Bilginize...

PEDAGOJİK FORMASYON